Što je tik tok

Što je tik tok

Što je tik tok aplikacija

Što je tik tok aplikacija? U svetu mnogih društvenih mreža i mobilnih aplikacija, tik tok se nalazi među najpopularnijim platformama današnjice. Pre nego odgovorimo na pitanje što je tik tok, važno je znati kako je počeo njen razvoj. U 2016. godini multinacionalna kompanija ByteDance sa sedištem u Pekingu, je pokrenula aplikaciju Doyin u Kini. Naredne godine pokrenuta je aplikacija koja je internacionalna, sa imenom tik tok. Tokom 2017. godine kinseka kompanija je kupila Musical. ly i ušla na tržište namenjeno tinejdžerima, omogućivši da svi postojeći korisnički nalozi budu deo aplikacije tik tok. Ono što teba napomenuti je da iako se koristi isti softver, kod verzije u azijskim zemljam postoje izvesna ograničenja. Preuzimanje tik tok aplikacija je besplatno i dostupno u App Store i Google Play-a, odnosno može se koristiti na android operativnom sistemu i iOS. Tik tok ne prikazuje samo video zapise osoba koje prati, već se oslanja na interakciju vaših prijatelja, zatim video zapisa koji bi vam se mogli dopasti, bili zanimljivi bez obzira da li je autor poznat ili nije. Ova mogućnost u velikoj meri pomaže svim tik tokeroma početnicima i razvijanju njihove popularnosti.

Što je tik tok i kako radi

Što je tik tok aplikacija i čemu služi? Ova aplikacija namenjena je deljenju video zapisa kraćeg formata na bilo koju temu. Tokom 2020. godine tik tok je postigao impresivnu popularnost, a tome ide u prilog i zanimljiv podatak koji ukazuje da je na ovoj mreži mesečno ima 1bilion miliona aktivnih korisnika. Među glavnim razlozima za takav uspeh su kreativni i zabavni sadržaji, gde korisnici koriste filtere, muziku, naslove, itd. Korisnici takođe mogu pratiti jedni druge, komunicirati preko objava, lajkova, komentara i deljenja objava. Tik tok je dostigao ogromnu popularnost tokom 2020. godine, što ga je stavilo u rang sa najpopularnijim mrežama, kao što je Instagram, Facebok, Youtube. Popularizacijom tik toka mnogi su odlučili da se pridruže ovoj društvenoj mreži i zabave se uz razne izazove. Pored toga, mnogi anonimni korisnici su postali poznati influenceri zahvaljujući sjajnim pogodnostima koju nudi ova društvena mreža. Iako se puno puta postavlja pitanje, što je tik tok, puno je onih koji žele saznati kako ova mreža funkcioniše i može li se zaraditi.

Što je tik tok i kako funkcioniše stvaranje video sadržaja na ovoj aplikaciji

Pored osnovnog poznavanja što je tik tok svaki korisnik ima priliku da sazna kako brojne pojedinosti za ovu popularnu mrežu. Kada se otvori aplikacija za kratki video pojavljuje se niz sadržaja koji je različit za svakoga, odnosno, personalizovan je. Na početnoj stranici mogu se pogledati video zapisi osoba koje možete pratiti ili videti razni predlozi na osnovu profila. U opciji inobox se nalaze sve aktivnosti koje se odnose na vaš korisnički račun i gde razmenjujete poruke sa drugima. U suštini, korišćenje tik toka je vrlo jednostavno i dosta slično sa drugim popularnim društvenim mrežama. Video zapisi koji imaju najviše pregleda su oni koji imaju veliki broj sledbenika. Ali, ni posećenost, ni broj pratitelja nisu preliminarni faktori koji će uticati da budu preporučeni ostalim korisnicima. Kada je reč o tome što je tik tok zarada, ovde postoji nekoliko načina da je ostvarite. Na tiktoku svaki korisnik sa više hiljada pratilaca ima mogućnost zarade. Obično je to live stram, gde pratioci mogu donirati u virtualnoj valuti koja se kasnije menja za pravi novac. Takođe je moguće ostvariti i dodatne pogodnosti, kroz gledanje video sadržaja, spozorstvo, promovisanje robnih marki, itd.

Tagovi: