Troškovi uvoza automobila

Troškovi uvoza automobila

Troškovi uvoza automobila i carine

Uvoz automobila iz inostranstva ima veliki uticaj na domaćem tržištu dugi niz godina unazad. Nema sumnje da se određenim markama automobila iz inostranstva daje veliku prednost, što samim tim i utiče na njihovu potražnju. No, koliko su troškovi uvoza automobila i da li je ta ponuda privlačnija od one koja postoji u našoj zemlji? Prema podacima za 2021. godinu većina polovnih automobila je uvezena iz neke od evropskih zemalja. Dakle, koliko će biti troškovi uvoza automobila zavisi od države iz koje se uvozi. Ako ste odlučili da kupite polovan automobil iz inostranstva, prvi korak u tome je da napravite kalkulaciju koja se odnosi na isplativost. Puno njih nije upoznato sa činjenicom da su troškovi uvoza nekada skuplji od vrednopsti auta, pa se postavlja pitanje isplativosti. U tu svrhu treba koristiti online kalkulator troškova uvoza auta i carine. Uz nekoliko jednostavnih smernica, dobijate vrednost za porez i carinu na uvoz polovnog auta.

Koliko su troškovi uvoza automobila

Uvoz automobila oduvek se smatrao složenom procedurom za svakog vozača. Ceo postupak ne dozvoljava greške, što može uticati na dodatne troškove. Da bi znali koliko su troškovi uvoza automobila, neophodno je poznavanje zakona koje se odnose na ovo područje. Veliki broj automobila u Srbiji je uvezen iz inostranstva. Potražnja za njima stalno je aktuelna, jer su kvalitetniji i jeftiniji, a obično se uvoze iz nekoliko zemalja, a naječšće iz Nemačke, Francuske, Beligije. No, kada su u pitanju troškovi uvoza automobila, ako je vozilo iz Nemačke ili iz Nemačke, cena neće biti ista, a puno je parametara koji će na to uticati. Osim carinske osnovice i PDV-a, na formiranje cene utiče trošak špeditera, sva doumentacija koja se odnosi na uvoz, zatim procedura registracije vozila. Zato je uvek dobro imati što više informacija o automobilu u koji želite finansijski uložiti i biti u toku sa regulativama koje se menjaju, a odnose se na uvoz starijih modela vozila.

Troškovi uvoza automobila kalkulator

Pre donošenja odluke o kupovini automobila u inostranstvu treba znati svoje finansijske mogućnosti i okvirni proračun. Troškovi uvoza automobila se mogu izračunati uz pomoć online kalkulatora. Online kalkulator nudi okvirne vrednosti, što korisniku daje mogućnost da sazna koliko iznose troškovi. Kada je reč o troškovima carine i poreza oni se razlikuju. Kako bi izračunali koliki su troškovi uvoza automobila u online kalkulator se unosi vrednost auta i dokumentacije, kao i drugih parametara. Korisnik će cenu automobila uneti u valuti eura, dok će ostali troškovi pdv i carina biti u dinarima. Bez obzira iz koje zemlje želite da uvezete automobil, da li je to iz Nemačke ili uvoz iz Francuske kod online kalkulatora se nalaze se svi potrebni podaci koji se odnose na najnoviju regulativu. Korisnik treba uneti tražene podatke, nakon čega potvrdom na opciju izračunaj se dobija okvirni iznos uvoza. Pre nego započnete ceo proces, važno je odrediti optimalne troškove koje se odnose na uvoz.

Tagovi: