Kad je vreme za prekid veze

Kad je vreme za prekid veze

Kako znati kad je vreme za prekid veze

Prekinuti ljubavnu vezu nije lak zadatak, bilo da se radi o nedeljama ili mesecima zabavljanja. Neslaganje sa voljenom osobom nije neuobičajeno i može se dogoditi u bilo kojoj fazi veze. Ali kada se počne javljati nezainteresovanost, nedostatak pažnje i strpljenja, vreme je razmisliti o budućnosti postojećeg odnosa. Ako se nalazite u takvoj fazi svoje veze, a niste sigurni da li je prekinuti ili ne, razmislite koji su to znakovi koji ukazuju da je vreme za rastanak. Kako znati kad je vreme za prekid veze? Prekid veze nije nikada jednostavna situacija, jer utiče na obe osobe. Razlozi za prekid mogu biti mnogobrojni, od neverstva, svakodnevnih svađa, ljubomore do nesuglasica oko izbora. Često parovi ostaju u nesrećnoj vezi samo iz navike i rutine. No, u mnogim slučajevima to može značiti patnju i nezadovoljstvo. Iako je rastanak uvek bolan, ako smatrate da više niste kompatibilni sa partnerom vreme je da krenete dalje. Dakle, budite iskreni prema sebi i procenite kad je vreme za prekid veze.

Prepoznajte kad je vreme za prekid veze

Možete li prepoznati znakove koji ukazuju kad je vreme za prekid veze? Priznati da ne možete ostati u problematičnom odnosu, znak je zrelosti i samopoštovanja. Kada nema poverenja koje je temelj odnosa teško je održati zdravu vezu. Nedostatak kompatibilnosti i nepoverenja vodi do stalnih svađa i ka rastanku. Kada se vaša interesovanja i mišljenja razlikuju, a svaki izbor oko jednostavnih stvari do odluka doprinose drami i svađama, to su znakovi koji ukazuju kad je vreme za prekid veze. Ako se odričete sopstvenih izbora, gubite samopoštovanje i uskraćujete sebi sve ono što vas čini srećnim vreme je da razmislite o sebi i svojim prioritetima. Predanost, strpljenje i razumenje su ključni aspekti u svakoj vezi i kada ih nema tada ne sumnjajte u svoj izbor oko prekida. Ako vam partner ne dopušta druženje sa prijateljima, bira odeću koju ćete nositi, ne podržava vaše stavove, razmislite da li vas veza koju imate zaista ispunjava na način kako želite.

Kad je vreme za prekid veze i kako to učiniti što bezbolnije

Cela priča koju su izgradili dvoje ljudi bazira na osećajima, planovima, svakodevnoj rutini, ali nekada to nije dovoljno da bi veza opstala. Čak i onda kada još uvek postoji ljubav, to nije naznaka sigurne zajedničke budućnosti. Ako niste sigurni kad je vreme za prekid veze, pogledajte kojih su to najčešći znakovi. Kada su svađe sve učestalije čak i svakodnevne tada nešto nije u redu u vezi. Iako su manje nesuglasice uobičajene u vezama, svakodne besmislene svađe bez ikakvog razoga znači da je samo pitanje trenutka kad je vreme za prekid veze. Svemu tome dodatno mogu doprineti gestovi, stavovi, reči partnera, gde sve što čini izaziva nelagodu i nervozu. Ranije ste maštali o zajedničkom životu, dok danas više ništa ne planirate dugoročno. Nezainteresovanost koja je prisutna sa obe strane, bilo da je reč o druženju, izlascima i zajedničkim trenucima često je nagoveštaj kraja. Postoji puno očitih znakova koji ukazuju kada prekinuti vezu, a među njima je i sve ono što je vremenom postalo iritirajuće. U trenutku kada ste sigurni u svoju odluku vreme je da pronađete način da prekinete vezu i što manje povredite osećaje partnera.

Tagovi: