Kako postaviti pitanje u tarotu

Kako postaviti pitanje u tarotu

Kako postaviti pitanje u tarotu

Tarot, kao najpoznatija divinacijska metoda, omogućava nam da kroz svoju jedinstvenu simboliku saznamo više o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, vodeći nas ka samospoznaji. Mnogi već znaju da tarot karte mogu pomoći i u rešavanju različitih životnih problema. Ali često je prisutna dilema koje pitanje u tarotu postaviti? Direktna pitanja koja uključuju ljude, situacije ili razdoblja su ona na koje je najlakše odgovoriti. Ali ako na primer pitate “kako stoji situacija na mom poslu? ” tada će vam karte dati odgovor u opštem smislu, što može obuhvatati vaše planove, finansijske probleme vezane za postojeći posao, odnos sa kolegama i nadređenima, nedoumice i dileme koje su prisutne. U tom slučaju, pitanje u tarotu koje se odnosi na profesionalni život bi bilo “hoće li moje zalaganje na poslu biti priznato? ” ili ako želite da promenite posao “hoću li ostati na ovom poslu ili ga promeniti? “. Na ovaj način fokus će biti na najvažnijoj temi, što će olakšati razumevanje odgovora dobijenog u tarotu. Kada je reč o pitanjima koje se odnose na budućnost, tarot može predočiti na buduće perspektive ili ono što se može događati u vašem životu u periodu od nekoliko meseci.

Zašto je jasno formulisano pitanje u tarotu važno

Ako imate dilemu kako odabrati pitanje u tarotu, savet je da ga pre konsultacije zapištete. Primeri nekih opštih pitanja u konsultacijama su: Šta trenutno ima najveći uticaj u mom životu? Šta treba da znam kako bi promenila ovu situaciju? Koja je trenutno najveća prepreka na mom putu? Koje su moje najveće snage ili slabosti? Kada imate zapisana pitanja ne morate brinuti da ćete ih zaboraviti u nekom trenutku. Ono što tarot majstori savetuju je fokus na jedno životno područje ili specifičnu temu gde postoje najveće nedoumice ili problemi. Važno je znati da će loše formulisano pitanje u tarotu dati zbunjujuće ili čak nejasne odgovore. Kada je reč o ljubavi, možete postaviti pitanja koja su formulisana na sledeći način: Kako mogu ojačati odnos između mene i mog partnera? Šta me sprečava da pronađem ljubav? Šta povezuje mene i mog partnera u odnosu? Koji je najbolji način da savladam ovaj problem u vezi? Na osnovu toga kako ste postavili pitanje, karte će dati odgovor ili smernice za dalje. Treba izbegavati pitanja koja u sebi imaju negativne aspekte. Svaka kombinacija karata može doneti drugačiju poruku, a s’ obzirom da u špilu postoji 78 arkana, poruke i saveti koje će dati tarot majstori biće precizni i objektivni. U pogledu dobijenih predviđanja ili smernica važno je dobro razumeti poruku tarota u vezi situacije ili događaja.

Pitanje u tarotu za budućnost

Pitanje u tarotu za budućnost je jedno od najčešćih, jer se postavlja iz znatiželje. Ako želite dobiti odgovor iz tarota za ovu temu, uvek je važno usmeriti se na razdoblje od mesec dana, jer će dobijeni odgovor biti znatno konkretniji. Izbegavajte pitanja na primer, kakva će biti moja budućnost, jer odgovori iz karata će biti nejasni. Koliko god tarot izgledao kao mistično čitanje, ovaj alat je zapravo jedan od izvrsnih načina da dobijete smernice koje su vam potrebne. Što smo objektivniji u pitanjima, to će tarot pružiti bolje odgovore. Iz tog razloga, velika prednost tarota je ta što nam daje uvid u blokade koje zbog svakodnevnih briga, često nismo u stanju dublje sagledati. Osoba koja konsultuje tarot karte uvek mora imati aktivan odnos prema dobijenim smernicama što će joj pomoći da na efikasniji i lakši način prepozna gde se nalazi problem i reši se postojećih dilema. Dakle, bez obzira da li je pitanje u tarotu za budućnost, ljubavne odnose ili karijeru, dobijeni odgovor će pomoći da razvijemo svoje unutrašnje potencijale, poboljšamo svoj život i otkrijemo sve ono što doprinosi daljem progresu.

Tagovi: