Kako preboleti prevaru

Kako preboleti prevaru

Kako preboleti prevaru u vezi

Bez obzira da li je reč o kratkoročnoj ili dugoj vezi, postoji mnogo toga što može uzrokovati različite probleme u vezi. Međutim, neke situacije su prilično bolne i nemoguće ih je predvideti. Reč je o ljubavnoj prevari. Kako preboleti prevaru i nastaviti vezu? Neverstvo je jedno od veoma važnih pitanja u ljubavnim odnosima i smatra se najdelikatnijim. Danas kada je neverstvo sve više zastupljeno u vezi i braku, retkost je pronaći stabilan i dugotrajan odnos. Glavni razlog za prevaru kod većine parova je nedostatak intimnosti. Nelojalnost ili ono što se podrazumeva pod prevarom obuhvata različite situacije, pa se pored seksualnog odnosa sa nekim drugim, uključuje i flert. Takođe i slanje poruka sa seksualnim sadržajem puno puta se smatra prevarom i razlog je za prekid veze. Sve ove situacije umanjuju poštovanje prema odnosu i partneru. Tada je uobičajeno da se prevarena osoba oseća razočarano, tužno i ljuto. No, prihvatanje situacije i kako preboleti prevaru podrazumeva nekoliko faza.

Kako preboleti prevaru voljene osobe

Postoji li mogućnost za razvoj veze nakon neverstva? Uopšteno govoreći kod prevare svako će reagovati drugačije, neki se žele osamiti, drugi prekinuti vezu, dok postoje i oni koji žele ispuniti prazninu sa nekim drugim. Puno faktora je odlučujuće u tome kako preboleti prevaru. To će zavisiti od sopstvenih želja, sposobnosti da se oprosti, želje za daljom predanošću, itd. Mnogo je osoba koje ne znaju kako preboleti prevaru, a žele vratiti stari način života sa istim partnerom. U situaciji kada se dvoje ljudi nije rastalo ni nakon prevare i odluče nastaviti svoju vezu, moraju opravdati svoje osećaje. Iako je stari odnos nakon prevare narušen, kada se par odluči pomiriti obe strane se moraju suočiti sa sopstvenim osećajima i emocijama partnera. Iako nije lako prihvatiti prevaru u vezi, opraštanje će zavisiti od iskustva, vrednosti i osećanja. Da bi veza funkcionisala nakon prevare, važno je da odnos bude utemeljen u smislu nalaženja ravnoteže. Najbolji izlaz iz situacije je odvojiti vreme za sebe i razmisliti o daljoj budućnosti.

Saveti koji će vam pomoći kako preboleti prevaru

Nesumnjivo je da prevara u vezi jedna od najtežih faza. Da bi znali kako preboleti prevaru, morate izraziti svoje osećaje. U takvom razdoblju normalno je da se osoba oseća psihički iscrpljeno, zato je nakon prevare potrebno fokusirati se na na sopstvenu vitalnost i dobrobit što će pomoći da se vrati snaga. O tome kako preboleti prevaru treba razmisliti onda kada se vrati samopouzdanje i osnovni prioriteti. Emocionalni oporavak je najduža, ali i najvažnija faza u ceolom procesu. Dakle, osnovni zadatak tog razdoblja je prevazići negativno iskustvo. Saznanje o prevari izaziva mnogo teških emocija, a da bi izašli iz depresije morate sebe staviti na prvo mesto. Dopustite sebi da dođete do jasnoće koja vam je potrebna, pričajte sa prijateljima i radite stvari koje volite. Bol koja se oseća nakon prevare je velika, zato je važno dopustiti sebi rešiti se svih negativnih emocija. Idealno je potražiti podršku od bliskih osoba koje će vam kroz svakodnevni razgovor pomoći da lakše prođete kroz teško razdoblje.

Tagovi: