Kako ukloniti mrlje s madraca

Kako ukloniti mrlje s madraca

Najefikasniji načini kako ukloniti mrlje s madraca

Spavanje na udobnom i pre svega čistom krevetu je najvažnija osnova za kvalitetan odmor. Pri tom je važno da madrac na kome se spava bude higijenski čist što će omogućiti udoban i miran san tokom noći. Poznato je da se na madracu skupljaju grinje, prašina, a u slučaju da u kući ima dece ili kućnih ljubimaca nisu ni izuzetak različite fleke. Kako ukloniti mrlje s madraca jednostavno? Počnimo s’ tim da pravilno korišćenje i čišćenje namještaja su preliminirani da se se mogli duže koristiti. U slučaju madraca, vredi znati da se strane mogu menjati okretanjem za 180 stepeni svakog meseca kako bi materijal koji se unutra nalazi bio ravnomeran. Prirodna sredstva su idealan način kako ukloniti mrlje s madraca, jer ne oštećuju materijal, izuzetno su efikasna i daju izuzetne rezultate. Na primer, posipanje sode bikarbone na madrac i usisavanje vrhom usisivača je metoda koja se preporučuje barem jednom na svaka dva meseca. Uopšteno čišćenje madraca je lako ako se koriste prava sredstva.

Kako ukloniti mrlje s madraca sa prirodnim sredstvima

Tokom godina korišćenja madrac gubi svoju boju, javlja se prljavšina, grinje, kao i mrlje koje je teško ukloniti. Sve ove promene u nekom trenutku mogu iazvati nelagodu svojim neprivlačnim izgledom ili iritirati nerijatnim mirisom madraca. Tada je vreme za čišćenje namještaja i madraca, kako bi bi se temeljno uklonila prljavština i nečistoće. Osim provetravanja madraca koristite proverena sredstva za uklanjanje mrlja da ne bi oštetili samo vlakno materijala. Redovno čišćenje madraca je jako važno. To ne samo da će omogućiti da se osećate ugodno tokom spavanja, već neće biti ni neugodnih mirisa, a ni ružnih fleka na površini. Mrlje koje se nalaze na madracu na primer od prolivenog vina mogu se očistiti vodom i limunom u odgovarajućoj razmeri, gde se nakon nekoliko minuta mesto treba obrisati vlažnom krpom. Kada je reč o čišćenju fleka od krvi, mogu se koristiti so i voda, smeša se pospe na mrlju, a zatim ukloni hladnom vodom. Zahvaljujući ovim prirodnim metodama znamo kako ukloniti mrlje s madraca i održavati krevet besprekorno čistim. Još jedan od načina kako ukloniti mrlje s madraca je korišćenje paste za za zube i sapuna koji se smatraju veoma efikasnim.

Kako ukloniti mrlje s madraca uspešno

Znate li kako ukloniti mrlje s madraca uspešno? Nesporno je da život svakog roditelja sa malom decom i kućnim ljubimcima nosi puno izazova, naročito kada je u pitanju održavanje besprekornog reda u kući. Na isti način čišćenje namještaja i skidanje mrlja sa madraca zahteva dosta truda. Sigurno želite znati kako ukloniti mrlje s madraca, a da pri tom ceo proces bude što lakši? Pre nego se posegne za agresivnim sredstvima, najpre treba isprobati proverene i delotvorne metode. Prvi korak je usisavanje madraca usisivačem jer na taj način se rešavamo prašine, kao i grinja. Većina usisivača ima poseban nastavak za čišćenje zahvaljujući čemu se možemo rešiti ne samo mrtve kože, kose, već i drugih nečistoća. Budući da je ovo jednostavna metoda čišćenja madraca može se koristiti jednom nedeljno. Za tvrdokorne mrlje može se koristiti domaća pasta od sode bikarbone, soli i vode. Da bi se brzo rešili neprijatnog mirisa, nakon neke od odabranih metoda, treba pomešati nekoliko kapi lavande u čašu vode, staviti u raspršivač i na prskati preko madraca.

Tagovi: