Svađa u vezi

Svađa u vezi

Šta je načešći razlog svađa u vezi

Svađa u vezi je prilično česta tema koja u mnogim situacijama ima destruktivan uticaj na partnerstvo. Iako svađe u vezi ne znače uvek kraj, činjenica je da ovo može biti nagoveštaj krize i nestabilnosti. Zašto počinje svađa u vezi? Skoro svako je jednom iskusio teret destruktivnih svađa u ljubavnom partnerstvu. Pri tom, većina onih koji su uspeli izaći iz tog začarenog kruga zna da ono što najviše utiče na pojavu svađe u vezi je nepoverenje i razlike u mišljenju. U odnosu na povremene manje rasprave koje su normalne, učestale svađe događaju se bez obzira koliko koliko dugo je dvoje ljudi u vezi. Kada je reč o stalnim svađama one su naznaka da postoje velike razlike u vezi. Zato je važno razumeti da li su pitanja koja vode ka raspravi zaista pravi razlog tome ili je to samo način za iskazivanje nezadovoljstva koje uništava zajednički suživot i dovodi u pitanje opstanak odnosa.

Kako se može izbeći svađa u vezi

Svaka veza ima svoje uspone i padove. Kada je odnos izgrađen na razumevanju tada ga ne mogu poremetiti svakodnevi problemi, prigovaranja, jer se prioritet stavlja na izgradnju stabilnosti. No, kod parova gde je svađa u vezi svakodnevna, čak i oko najmanjih sitnica, to je naznaka da odnos ne može opstati u budućnosti. Nesuglasice kod parova se mogu pojaviti pre ili kasnije, ali pitanje je kako se može izbeći svađa u vezi je od ključnog značaja. Da bi rešili nesuglasice, morate ostati fokusirani na temu o kojoj se raspravlja. Razgovarajte o svemu što vas muči, a ne samo o temi koja je bila povod svađe. Pokažite poštovanje, čak i usred svađe, jer u suprotnom teško ćete napraviti konstuktivan razgovor. Umesto optužbi na račun partnera, objasnite kako se osećate i zašto vam se ta situacija ne dopada. Morate biti spremni da saslušate partnera i preispitate svoje stavove, ukoliko je to potrebno. Nemojte nametati svoje mišljenje već sve rešite kroz dijalog. Ako ste uzrujani, ne dozvolite da svađe u vezi prerastu u međusobno optuživanje i omalovažanje, jer će to samo pogoršati situaciju.

Svađa u vezi kako se može rešiti

Iako su neke svađe bezazlene da bi uticale na partnerstvo, postoje vrsta svađa koje mogu uzrokovati prekid i najuspešnih veza. Konflikti u ljubavnom odnosu u često počinju zbog određenih razloga, koji su okidači za velike svađe. Poteškoće u komunikaciji su najveći izazov u partnerstvu i često razlog da se desi svađa u vezi. Iako je svaki par jedinstven, ono što izaziva najviše svađe su ljubomora, nedostatak poverenja i velike razlike u mišljenju. Često je i pogled u mobilni telefon dovoljan da dovede do sumnje i bude razlog svađe. U svakoj vezi ima nesuglasica i nesporazuma, a da ne bi dolazilo do svađe u vezi izbegavajte teme koje podstiču negativne emocije. U nekim slučajevima to je podsećanje partnera na našto iz prošlosti što mu se ne dopada ili nešto sa čim se ne slaže. Svađa u vezi počinje samo onda ako su obe osobe spremne za to. Ako pokažete da ne želite svađu, to će pomoći da se smanji tenzija i izbegne svađa sa partnerom. Da bi prestali svađati se u vezi, morate znati šta je to što kvari odnos i utiče na nerazumevanje. Iako je ponekad svađa neizbežna, ako se događa prečesto, to će znatno smanjiti kvalitet i stabilnost odnosa. Naime, što je svađa učestalija to su šanse manje da veza bude zdrava.

Tagovi: