Gdje je potonuo Titanik

Gdje je potonuo Titanik

Kad i gdje je potonuo Titanik

Kako i gdje je potonuo Titanik? Katastrofa koja se desila na brodu Titanik je poznata svima. Prisetimo se da je tragična priča o Titaniku bila ekranizovana na filmu istoimenog naziva. Znate li gdje je potonuo Titanik? Svi znaju da se to desilo zbog sudara sa santom leda i lošeg manervisanja. Ako ukucate reč Titanik na Googlu će se pojaviti skoro 100 miliona rezultata. Potonuće broda Titanik je među najvećim katastrofama u istoriji, uzrokona ljudskom greškom u proceni. Brod je potonuo nakon što je udario u ogromnu santu leda, a nedostatak malih čamaca za spašavanje dovelo je do smrti velikog broja ljudi. Poznato je da je brod potonuo u noći između 14.15. aprila, gde je od 2240 ljudi život izgubilo 1514. Titanik je potonuo pre mnogo godina, ali i dalje budi veliko interesovanje, pa se i danas otkrivaju podaci od velikog značaja o ovoj katastrofi. Postoje mnoga pitanja, koja okružuju ovaj brod, a u nastavku pročitajte gde je potonuo Titanik, najveći brod 20 veka.

Kako i gdje je potonuo Titanik

Kako i gdje je potonuo Titanik? Priča o Titaniku našla se i u knjigama privukavši pažnju mnogih koji su želeli saznati više o ovom strašnom događaju. Potonuće Titanika jedno je od najvećih u istoriji. RMS Titanic bio je poznat kao nepotopljiv, ali sudbina je bilo prilično okrutna, jer ga je na prvom putovanju iz Engleske potopila santa leda dokazavši da je Titank zaista potopiv. Putovanje Titanika, najluksuznijeg i najvećeg broda je započelo 10. aprila 1921. godine. Titanik je isplovio iz Sauthemptona i njegovo odredište je bilo New York. Na ovom brodu je bilo puno bogatih i uglednih ljudi. Pun naziv ovog prekookeanskog broda je bio RMS Titanic, odnosno Royal Mail Ship Titanic i bio je namenjen prevozu putnika od Southamptona do New York-a. Između 14 i 15. aprila 1912, godine Titanik je poče tonuti u vodama Atlantskog okeana. To je mesto gdje je potonuo Titanik što je uzrokovalo smrt 1514 ljudi.

Gdje je potonuo Titanik tačno

O tome gdje je potonuo Titanik i kako danas se može dosta pročitati. Titanik je bio najveći brod izgrađene od kompanije White Star Line i bez sumnje veoma luksuzan. Kao takav, smatrao se nepotopivim, pa je na brodu bio mali broj čamaca za spasavanje. Nakon četiri dana od kada je ispovio posada Titanika primila je upozorenja sa drugih brodova o nekoliko ogromnih ledenih santi. Međutim, ni jedna od tih poruka nije shvaćena ozbiljno, a brod je nastavio ići punom brzinom. Iako se dugo verovalo da je Titanik potonuo samo zbog udarca u ledenu santu, godinama kasnije je ustanovljeno da se brod prepolovio na na dva dela, pre potonuća zbog lošeg kvalitet čelika. Prema dostupnim podacima brod bio izgrađen od nekvalitetnih materijala i da pre fatalnog udarca u santu leda, su problemi zapravo počeli ranije. Razne su teorije o tome kako i gdje je potonuo Titanik koje nastavljaju da se pojavljuju čak i danas. Putnici treće klase i posada koja nije ušla u čamce za spasavanje imali su prsluke za spasavanje, ali to nije bilo od koristi u ledenim vodama Atlantskog okeana. Mnogi koji su uspeli ući u čamce za spasavanje umrli su od posledica smrzavanja.

Tagovi: