Kako ukrasiti tortu

Kako ukrasiti tortu

Kako ukrasiti tortu autentičnom dekoracijom

Kako ukrasiti tortu autentičnom dekoracijom? Torte su tokom vremena postale nezaobilazna poslastica svakog praznika i proslave, poslužuju se na rođendanskim zabavama, svadbenim slavljima, zabavama i mnogim drugim događajima. Danas je skoro nemoguće zamisliti svečanosti bez ovih ukusnih poslastica. Torte imaju bogatu istoriju, ispunjenu različitim ritualima i simbolima iz mnogih zemalja sveta i njihovih tradicija. Istoričari kulinarstva smatraju da je prva torta nastala u Italiji, a reč torta je ukazivala na raskoš i ukrase od različitih boja. No, drugi veruju da su ove slastice došle sa istoka i imale su izvrstan ukus. Danas je ukrašavanje torti do najsitnijeg detalja pravo remek delo koja zahteva određeno znanje, veštine i poznavanje tehnika ukrašavanja. Ali, uz malo strpljenja svako može transformisati jednostavnu tortu u pravo umetičko delo. Postoji puno načina kako ukrasiti tortu, počev od onih jednostavnih tehnika, do složenijih za koje je potrebno više vremena. Proverite nekoliko ideja koje će sigurno biti od velike pomoći.

Kako ukrasiti tortu za nekoliko minuta

Nemate ideju kako ukrasiti tortu? Nema sumnje da su torte slasna poslastica, različitog oblika, veličine i ukusa. Ovaj ukusni užitak pravi se obično od jaja, šećera, brašna, mleka i butera. Budući da svako želi uživati u ukusu torte tokom praznika i drugih svečanih događaja, uvek se možete poslužiti kretivnim idejama. Uz brza i jednostavna rešenja ukrašavanje torte biće mnogo lakše. Ukoliko ste se odlučili za voćnu dekoraciju, to će vašoj torti dati poseban izgled. Tortu treba prethodno prekriti umućenim mlečnim kremom, pa nakon toga staviti jagode, breskve ili kombinovano sveže voće. Kako će izgledati dekoracija od voća zavisi da li želite svečaniji izgled torte ili jednostavniju varijantu. Još jedna opcija kako ukrasiti tortu je korišćenje naribane narandžine i limunove kore u kombinaciji. Možete koristiti fondan, minimalne ukrase, prirodne boje i što originalnije tehnike koje su postale veoma popularne. Ako ne znate kako da ukrasite tortu brzo i jednostavno to možete učiniti uz nekoiliko elemenata koje imate kod kuće, poput biskvita, šlaga ili pudinga. To je idealno ukoliko nemate vremena ili dovoljno veština.

Zanimljive ideje kako ukrasiti tortu

Želite li otkriti nove načine kako ukrasiti tortu? Mnogi poznati poslastičari zagovaraju stav da torta mora imati jedinstven ukus i biti ukrašena u skladu sa temomom slavlja. No, uprkos jednostavnosti, svaka torta ima svoj karakter, pogotovu ako je dekoracija prilagođena. Ukrasi od čokolade su nezaobilazan element onda kada niste sigurni kako ukrasiti tortu. Takođe, kokos i egzotično voće daće nadahnuće, a ukoliko ste majstor za ove slatke poslastice ne zaboravite da će dekorisanje doprineti savršenom izgledu. Ne zaboravite da su okrugle torte bezvremenski klasici, a odabor glazure mora biti dovoljno gust kako bi se torta premazala sa svih strana. Ako želite da torta bude ravnomerna i glatka spolja, koristite fondan, a od ostatka fondana možete napraviti ukrase za dekoraciju. Za ukusnu, jeftinu i jednostavnu tortu nije potrebno puno rada, jer postoji niz opcija koje možete koristiti kod pripreme i dekorisanja. Najvažnije je da sledite postupak ukrašavanja korak po korak kako bi torta na kraju izgledala onako kako ste zamislili. Ako ste u potrazi za jednostavnim tehnikama za ukrašavanje torte, iskoristite kakao ili šećer u prahu.

Tagovi: