Koliko je kondom siguran ako ne pukne

Koliko je kondom siguran ako ne pukne

Koliko je kondom siguran ako ne pukne i štiti od polno prenosivi bolesti

Koliko je kondom siguran ako ne pukne pitanje na koje mnogi žele saznati odgovor. Zaštićen seksualni odnos je jedini način da ne dođe do trudnoće, polno prenosivih bolesti i drugih zdravstvenih problema. Poznato je i naučno dokazano da seksualni odnos donosi brojne prednosti za muškarce i žene. Seks se više ne smatra tabuom, jer se o ovoj temi dosta govori, kao načinu korišćenja kondoma. Kondomi imaju kontracepsijcku i zaštitnu funkciju, izrađeni su od različitih materijala. Ovaj vid kontracepcije se smatra najboljim mehanizmom zaštite od neplanirne trudnoće i prevencije od polno prenosivih bolesti. Kao najpouzdanija kontracepcijska metoda za siguran seks, kondom sprečava neželjnu trudnoću, smanjuje rizik od infekcija. Osim toga, kondomi lako dostupni na tržištu i jeftini su. Ako mislite da su svi kondomi isti, u obzir treba uzeti cenu i kvalitet. Pri tom ako želite siguran odnos i znati koliko je kondom siguran ako ne pukne, najpre vodite računa o kvalitetu i robnoj marki kondoma koji moraju biti dermatološki ispitani.

Koliko je kondom siguran ako ne pukne tokom odnosa

Koliko je kondom siguran ako ne pukne tokom odnosa tema je koja uključuje niz informacija, počev od pravilnog korišćenja, do kvaliteta materijala od kojih je izrađen. Kondom je jedan od uobičajenih i najefikasnijih oblika kontracepcije čija je uloga da spreči neželjenu trudnoću i zaštiti od polno prenosivih bolesti. Na tržištu postoji više vrsta kondoma koji se razlikuju po materijalu, debljini, veličini i ceni. Glavna prednost korišćena kondoma je njegova cena i dostupnost. Ako sledite uputstva znate koliko je kondom siguran ako ne pukne, što znači da su male šanse da se zatrudni ili dobiju polno prenosive bolesti. Dakle, pravilna upotreba kondoma podrazumeva da uvek proverite rok trajanja, jer stari kondomi mogu lako pući. Odaberite kondome koji su izrađeni od lateksa, koji spadaju u najefikasnije. Ispravan odabir veličine kodoma biće važan za udobnost tokom odnosa, ali i potrebnu sigurnost. Ako koristite kondome na pravi način kada imate seksualni odnos, ova vrsta zaštite je 98% efikasna.

Koliko je kondom siguran ako ne pukne i ako se pravilno se koristi

Šta još treba uzeti u obzir koliko je kondom siguran ako ne pukne tokom odnosa? Svakodnevno se ukazuje na važnost kontracepcije i korišćenje kondoma, jer se na ovaj način smanjuje rizik od prenosa polnih bolesti, izbegava kontakt sa vaginalnim sekretom i semenom tečnošću tokom odnosa. Da bi znali koliko je kondom siguran ako ne pukne treba se pravilno se koristi. Pakovanje sa kondomima dolazi sa upustvom koje treba pažljivo slediti. Kondomi mogu pući iz više razloga i mogu imati veze sa kvalitetom, ali i sa nepravilnim korišćenjem. Obratite pažnju na kondome kojima je istekao rok trajanja, pakovanje sa kondomom otvorite rukama, a ne zubima i noktima. Kondome čuvajte dalje od sunčeve svetlosti i topline. Iako kondomi nisu u potpunosti pouzdani, ipak su najbolja zaštita od polno prenosivih bolesti. U smislu zaštite od neželjene trudnoće, ali i od polno prenosivih bolesti birajte kondome odgovarajuće veličine, jer će to doprineti većoj udobnosti tokom polnog odnosa i sigurnosti.

Tagovi: